W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 10 jul 2020, 18:02

Ervaringen met Hofman in Leek?

Specifieke zaken omtrent het rijden op LPG kunnen hier geplaatst worden zodat we alles over LPG hier verzameld hebben staan.

Moderator: Bram Jansen

Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Fietsensloper » 24 feb 2012, 17:15

Vmax, ik ben het helemaal met je eens! Vooral dat de oude diesels niet echt snel zijn en ik toch ook wel graag een auto wil die iets doet als je het gaspedaal goed intrapt 8-)
Als ik kijk wat ik aan onderhoud kwijt ben de afgelopen 70K is dat puur voor de motor zo'n 3 a 400 euro denk ik. En dan heb ik ook gewoon olie+filters meegenomen, wat je met een diesel dus ook elke 15000 moet vervangen. Maar stel dat het 400 euro aan onderhoud is...
Ik heb afgelopen jaar iets meer dan 60000KM gereden, en als ik dan het prijsverschil van diesel en LPG pak, + nog 400 voor het onderhoud waarvan je minimaal de helft kwijt bent met een diesel, dan zit ik alsnog veel goedkoper dan dat ik diesel ga rijden ;) En het blokje loopt nogsteeds prima op LPG en Benzine na 70K. Dus voor mij is het hoe dan ook goedkoper met al die kilometers.
En het LPG rijden is niet meer zo als vroeger, heel vaak kleppen stellen en die ongein. Het blokje van de W201 kan prima tegen LPG.

Maargoed, ertegenin gaan heeft toch geen zin, we krijgen toch geen gelijk ;)
*Geld lijkt op vet. Van beide is er genoeg, maar altijd op de verkeerde plaatsen :|
Avatar gebruiker
Fietsensloper
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1445
Geregistreerd: 14 maart 2011, 02:30
Woonplaats: Ruinerwold
Roepnaam: Simon
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Bassje » 24 feb 2012, 17:16

Doe jij 60.000km per jaar met je W201? :shock:
Avatar gebruiker
Bassje
Erelid
Erelid
 
Berichten: 10566
Geregistreerd: 13 aug 2008, 22:59
Roepnaam: Bas
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Orion » 24 feb 2012, 17:46

Ik mag momenteel niet op gas rijden. Het motor blok heb ik helemaal laten reviseren en meteen harde klepzittingen erin laten zetten. Dit kan weer na 3000 km. Nog een 800 km en dan gelukkig weer op LPG. Maar dat tanken vindt ik echt belachelijk met benzine. Wat en verschil met LPG.
Avatar gebruiker
Orion
Erelid
Erelid
 
Berichten: 4567
Geregistreerd: 03 feb 2011, 12:13
Woonplaats: Limburg
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: Heckrollo-brigade: JA


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Fietsensloper » 24 feb 2012, 17:50

Bassje schreef:Doe jij 60.000km per jaar met je W201? :shock:


Haha ja die rijd ik met mijn W201 B) Heb niet voor niks zo'n ding gekocht! Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid, vrij lage onderhoudskosten omdat er bijna nooit iets kapot gaat en hun comfort, en ja dat moet je wel hebben als je zoveel rijd ;)
*Geld lijkt op vet. Van beide is er genoeg, maar altijd op de verkeerde plaatsen :|
Avatar gebruiker
Fietsensloper
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1445
Geregistreerd: 14 maart 2011, 02:30
Woonplaats: Ruinerwold
Roepnaam: Simon
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Fietsensloper » 24 feb 2012, 18:24

Kijk en je kunt ze natuurlijk ook samenvoegen zoals op het volgende topic :lol:

http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=15576

Vond het wel een goed idee, en het is dus nog beter voor het milieu ook 8-)
*Geld lijkt op vet. Van beide is er genoeg, maar altijd op de verkeerde plaatsen :|
Avatar gebruiker
Fietsensloper
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1445
Geregistreerd: 14 maart 2011, 02:30
Woonplaats: Ruinerwold
Roepnaam: Simon
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Kaysem » 24 feb 2012, 19:02

120-130 klopt zeker, kortere stukjes van dorp naar dorp ook regelmatig.
Ben van de week bij KWS in 't-Harde voor sollicitatie geweest, zeker 130 is ook 1:7 dan.
Zal wel goed zijn dus, heb overigens nog geen problemen met gas gehad, ook niet dwangmatig starten op gas in de vorst.
Wordt alleen in verhouding wel met schandalige stappen duurder gemaakt, 59cent toen, 72 cent nu :lol:
Vandaag niet dan morgen (-;
Avatar gebruiker
Kaysem
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 139
Geregistreerd: 04 nov 2011, 13:42
Woonplaats: Westmaas
Roepnaam: Wim
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Nieuwer
Automaat: Ja
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: V-Max 1300cc


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Kever » 24 feb 2012, 21:54

@VMax en Fietsensloper

Ik kan me jullie verlangen naar veel power wel voorstellen. Heb zelf 10 jaar lang 2.8 VR6 gereden met 174 - later nog gechipt. Maar inmiddels wat bedaarder geworden. Ik houd nu meer van cruisen. Daarbij, 2.5 Diesel heeft kracht zat.
Idd, ieder zijn meug. En een "strijd" LPG - diesel is het voor mij absoluut niet, laat staan religieus... :roll:
Avatar gebruiker
Kever
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1511
Geregistreerd: 07 dec 2009, 15:11
Woonplaats: Amsterdam
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: VW Kever 1300 1966
Audi A4 Avant 1.8 T

Vorige

Keer terug naar LPG Specifiek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten