W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 10 jul 2020, 18:05

Ervaringen met Hofman in Leek?

Specifieke zaken omtrent het rijden op LPG kunnen hier geplaatst worden zodat we alles over LPG hier verzameld hebben staan.

Moderator: Bram Jansen

Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Josse » 17 aug 2011, 17:38

Hallo mensen! Ik heb 2 weken geleden zelf een 190E uit Duitsland geimporteerd. Ben erg tevreden tot nu toe! Nu wil ik graag LPG in laten bouwen, want dat scheelt toch wel veel. Ik ben me er dus een beetje in gaan verdiepen en kom dan oa bij van orsouw in eindhoven, hpo in middelbeers en 't pand in velp. Echter, omdat ik het noorden van het land woon, lijkt Hofman in Leek een goede optie om dit klusje te klaren. Kosten zijn 1000 euro, exclusief RDW keuring. Dit kan je zelf doen, dan kost het je nog ongeveer 50 euro aan keuringskosten. Het kost uiteraard meer als je dit ook door hun laat verzorgen. Voor de 1000 euro kan je kiezen tussen een ringtank van 40 liter netto, of een grote tank van 80 liter netto. Vulling achter kenteken plaatsen kost 50 euro extra, anders komt de vulopening in de bumper. Extra service is dat je kostenloos een leenauto krijgt. Qua prijs denk ik dat ze zeer redelijk zijn.

Nou staan hier op het forum een aantal ervaringen omtrent het kopen van een auto bij deze garage, maar is er ook iemand die ervaring heeft met het laten inbouwen van een LPG installatie bij deze garage? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Avatar gebruiker
Josse
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 29 jul 2011, 23:54
Woonplaats: eindhoven
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: volvo amazon


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor VmaX » 17 aug 2011, 20:03

Ik heb net een afspraak gemaakt bij Snoek in Zevenaar.
OMVL G2 Ringtank 55L, terugslagklep, vuldop achter nummerplaat incl. RDW keuring, afhandleing papieren en €10,- gas in de tank :) + 2 jaar garantie
Quanta costa?: € 1.050,-
lijkt me niet slecht.
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4161
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Semrick » 17 aug 2011, 20:08

Ik raad je echt aan om naar Velp of naar eindhoven te gaan. Dat zijn de specialisten. Neem dat stukje rijden gewoon voor lief als je wit dat het goed gebeurd.

Met Hofman heb ik persoonlijk geen ervaring maar ik heb wel gehoord dat ze niet voor wat betreft de auto's die ze verkopen vaak mindere kwaliteit leveren terwijl ze wel hoge prijzen vragen.

Het zijn ook geen LPG specialisten en ik vraag me zelfs af of zel elf inbouwen of dat ze het uitbesteden.
Avatar gebruiker
Semrick
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 267
Geregistreerd: 15 mei 2011, 18:44
Roepnaam: Rick
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 300E


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Josse » 18 aug 2011, 10:44

VmaX, dank voor je suggestie. Maar als ik naar zevenaar toe kan, kan ik net zo goed naar Velp rijden, die staan goed bekend en zoals Semrick al zegt zijn dat echt specialisten. Hofman bouwt het niet zelf in maar er komt een "mannetje" die het daar in bouwt. Dat Hofman auto's verkoopt van mindere kwaliteit zal best, maar daar ben je als koper zelf bij. Ze hebben bovendien ook hele mooie exemplaren te koop. En objectief gezien zegt dit niks over de kwaliteit van de inbouw toch? Ben benieuwd of er mensen zijn met de ervaring van een door Hofman ingebouwde LPG installatie!
Avatar gebruiker
Josse
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 29 jul 2011, 23:54
Woonplaats: eindhoven
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: volvo amazon


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Vis » 18 aug 2011, 11:08

Geen ervaring met Hofman. Maar ik heb ook voor deze keuze gestaan (tussen HPO middelbeers en Orsouw uit Eindhoven). Beide waren voor mij even ver rijden, en heb alleen naar de kwaliteit gekeken, daar wil ik best extra voor betalen. Van Orsouw heeft, naar mijn inzien, de meeste ervaring met Mercedessen en ik wist dat de afwerking goed is. HPO is schijnbaar meer gespecialiseerd met Amerikaanse auto's waardoor HPO het niet is geworden (ongetwijfeld had HPO de installatie er ook goed ingelegd).

Mijn advies is dat je voor kwaliteit moet kiezen, die €100 extra stellen niks voor ivm eventuele toekomstige LPG problemen.
Armand: "Vrijheid.. is een volgetankte Mercedes"
Avatar gebruiker
Vis
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 204
Geregistreerd: 24 nov 2010, 20:45
Woonplaats: Prov. Noord-Brabant
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Ja
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor DinoTriumph » 18 aug 2011, 12:04

Hofman doet het niet zelf, laat de meest eenvoudige configuratie inbouwen en zet er nog een paar centen bovenop.
De meest eenvoudige bruikbare LPG-installatie kost ruim 500 Eurie aan onderdelen. Inbouwen keuren en dergelijke is plm. een dagje werk. Dus als je heel goed zoekt, vind je ook nog wel iets onder de 1000. De vraag is of je dat moet willen.
Kies een ervaren club en velen daarvan zitten inderdaad in Brabant. Die zorgen er in ieder geval voor dat je installatie optimaal is afgestemd, zodat je prestaties en brandstofverbruik zo goed mogelijk zijn. Die paar centen meer verdien je zo terug met een beter brandstofverbruik.
Ikzelf heb een geregelde G2-installatie, zelf samengesteld en ingebouwd en rij over het algemeen zuiniger dan 1 op 10.

succes
DinoTriumph
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 67
Geregistreerd: 16 mei 2011, 08:49
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Josse » 18 aug 2011, 12:23

Goed om te weten, Dinotriumph! Ik hoef niet perse de goedkoopste oplossing. het moet gewoon goed afgesteld zijn en netjes afgewerkt zijn (wil geen roest bij geboorde gaten). Als dat meer kost, is dat logisch. Het jammere is dat ik een dag vrij moet nemen als ik naar Brabant wil (2,5 uur rijden). Als er dus een goed alternatief is in het noorden van het land, is dat mooi meegenomen.
Avatar gebruiker
Josse
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 29 jul 2011, 23:54
Woonplaats: eindhoven
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: volvo amazon


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Josse » 18 aug 2011, 19:50

VmaX schreef:Ik heb net een afspraak gemaakt bij Snoek in Zevenaar.
OMVL G2 Ringtank 55L, terugslagklep, vuldop achter nummerplaat incl. RDW keuring, afhandleing papieren en €10,- gas in de tank :) + 2 jaar garantie
Quanta costa?: € 1.050,-
lijkt me niet slecht.


Ha VmaX, ben toch wel benieuwd naar je ervaringen als je straks op LPG rijdt! :)
Avatar gebruiker
Josse
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 29 jul 2011, 23:54
Woonplaats: eindhoven
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Ja
Andere wagens / opmerkingen: volvo amazon


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor HansMercedes » 18 aug 2011, 21:04

Hoi vmax vind je dat nu niet zonde om zo een mooie 2.3 op gas te zetten ? je moet het natuurlijk zelf weten .grt hans
Avatar gebruiker
HansMercedes
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4583
Geregistreerd: 03 sep 2009, 21:07
Woonplaats: Beverwijk
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: w108 uit 1968 op LPG


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor VmaX » 19 aug 2011, 09:51

Nou Hans, er zit straks ook een knopje op waarmee ik hem zo weer op benzine kan zetten als ik daar zin in heb ;)

maar verder als ik zie dat LPG minder dan 50% van Benzine kost, en ik maak nogal wat kilometers, én de Oto is 25 jaar dus geen wegenbelasting, zou ik een dief zijn van mijn eigen Portemonnee.
Ik heb inmiddels 2 mensen gesproken die al een jaar of meer op LPG rijden met een W201 2.3-8 en die zijn uiterst tevreden. Geen problemen so far en geen merkbaar vermogenverlies.
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4161
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Ruub-ster » 19 aug 2011, 12:29

of je ziet het zo: je betaald toch geen wegenbelasting, hebt geen afschrijving meer en dus blijft er meer over om duurdere brandstof te tanken.

8-)

Maar, ieder z'n keus.
Met vriendelijke groet, Ruben.

Alixoft schreef:Logisch dat hij elke dag moet tanken, elke 2 dagen nieuwe banden nodig heeft en elke 3 dagen nieuwe fuseekogels.
Avatar gebruiker
Ruub-ster
Erelid
Erelid
 
Berichten: 7782
Geregistreerd: 23 maart 2009, 13:42
Woonplaats: Sliedrecht
Roepnaam: Ruub
Type wagen: 190D 2.0
Bouwjaar: 1992
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: A124 Cabriolet E220 automaat.


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Fietsensloper » 19 aug 2011, 23:29

Nou ruub daar ben ik het toch niet helemaal mee eens :lol:
Ik pomp elke maand 3 a 4 honderd euro's aan LPG in die auto van mij. Met benzine is dit dus meer dan 2x zoveel :laugh: Dat gaat niet helemaal goed komen zegmaar :P
Volgens mij gaat dat niet helemaal opwegen tegen de wegenbelasting en afschrijving van de auto...
Maargoed, nou rijd ik ook wel onozel veel 8-)
*Geld lijkt op vet. Van beide is er genoeg, maar altijd op de verkeerde plaatsen :|
Avatar gebruiker
Fietsensloper
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1445
Geregistreerd: 14 maart 2011, 02:30
Woonplaats: Ruinerwold
Roepnaam: Simon
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Kennytuning » 21 aug 2011, 15:01

dan had je een diesel moeten kopen ....
Kennytuning
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3267
Geregistreerd: 11 mei 2011, 19:38
Woonplaats: België
Roepnaam: Kenny
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Nieuwer
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W906 313CDI
C124 230CE


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor VmaX » 21 aug 2011, 21:02

prijs benzine: €1,67 per tank 55L : €91,85
Prijs diesel: € 1,35 per tank 55L: €74,25
prijs LPG € 0,75 Per tank 55L: €41,25

Bij geen wegenbelasting betalen en veel kilometers maken is het verschil simpelweg te groot.
Als je 40.000 km/jaar rijdt ben je met LPG per jaar € 3.680,- :shock: goedkoper uit dan op benzine (dus ruim binnen een half jaar heb je je lpgtank inbouw eruit)
En ten opzichte van diesel bespaar je per jaar € 2.400,- :shock: dus in een half jaar heb je je tank er weer uit.

Weet je wat? Blijven jullie lekker diesel rijden ga ik 2 X per jaar vaker op vakantie :lol:
ach .. ieder zijn meug toch? ;)
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4161
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Wiersma » 21 aug 2011, 21:15

Mijn vorige auto was ook LPG, ik heb er weinig op tegen.
Maar je hebt 1 fout in je berekening, een diesel doet 1 op 15 niet 1 op 10
op gas zal je 1 op 10 niet halen eerder 1 op 8.

Dan zijn je kosten op LPG 3750 en op Diesel 3600.

Het is inderdaad een klein verschil, en als je een 2.3 benzine gewend bent lever je nogal wat vermogen in op een 2.0 diesel.

Dus gewoon lekker doen wat je zelf wil 8-)
190D 2.5 automaat 1986
Afbeelding
Avatar gebruiker
Wiersma
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1689
Geregistreerd: 02 feb 2010, 13:56
Woonplaats: Friesland
Type wagen: 190D 2.5
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Kennytuning » 21 aug 2011, 21:21

inderdaad , smaken en meningen verschillen


anders stond er bij iedereen de zelfde W201 op de oprit ...
Kennytuning
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3267
Geregistreerd: 11 mei 2011, 19:38
Woonplaats: België
Roepnaam: Kenny
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Nieuwer
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W906 313CDI
C124 230CE


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor VmaX » 21 aug 2011, 21:24

PSIES! :D
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4161
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Fietsensloper » 21 aug 2011, 23:39

Haha nou wees gerust: mijn volgende auto word gewoon een diesel! Het liefst de 2,5L Turbo, die wil tenminste nog een beetje vooruit :laugh:
Want ik ben dat gedonder met die hele onstekingsbende wel zat eigenlijk :laugh:
*Geld lijkt op vet. Van beide is er genoeg, maar altijd op de verkeerde plaatsen :|
Avatar gebruiker
Fietsensloper
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1445
Geregistreerd: 14 maart 2011, 02:30
Woonplaats: Ruinerwold
Roepnaam: Simon
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Vinnievw » 06 sep 2011, 20:49

Dat wordt ook nog wel eens vergeten: bij de vergelijking tussen LPG en diesel moeten ook zeker de hogere onderhoudskosten van een LPG-installatie worden meegenomen. Plus de kosten voor het zoeken naar 'vreemde' problemen, waarmee de auto wel rijdt maar waardoor het comfort toch afneemt. Zo betrouwbaar als een diesel zal een Mercedes met LPG nooit worden.
Der letzte Mercedes, dem die Träume der Bundesrepublik noch ins Blech gepresst waren: groß, schwer, mit viel Chrom außen und einem Innenraum, der immer ein wenig nach deutschem Wohnzimmer aussah und roch, nach Holz und Leder und Sonntagsbraten
Avatar gebruiker
Vinnievw
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 992
Geregistreerd: 18 feb 2009, 13:57
Woonplaats: Rotterdam
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W123 220D 1977
W124 250D 1986
S124 E280 Kombi 1995
S124 E280 Kombi 1996


Re: Ervaringen met Hofman in Leek?

Berichtdoor Kever » 07 sep 2011, 15:08

Ik sluit me aan bij Wiersma en Vinnievw. Zelf heb ik 20 jaar op LPG gereden, 35000 km/ p/j, enerzijds met veel plezier, maar ook regelmatig met gedoe rond verdamper en ontsteking.
Uiteindelijk heeft de betrouwbaarheid van een dieselmotor mij ervan overtuigd de overstap te maken.
LPG is schoon en voordelig (mits je belastingvrij rijdt, want na bouwjaar 1986 wordt het schoon-rijden door onze overheid dubbel en dwars afgestraft via de mrb, en G3 kan voor onze Benzen niet). Echter, vergeleken met een diesel zorgt het meer-verbruik op LPG ervoor dat er de brandstofkosten niet of nauwelijks lager uitvallen.

In de vergelijking tussen diesel en LPG moet je vooral bedenken, een dieselmotor:
- heeft geen ontsteking (met afstel- en startproblemen)
- heeft geen bougies en bougiekabels
- heeft geen verdamper die slijt
- heeft geen gasklephuis dat ondicht kan raken
- heeft geen versterkte achterveren nodig
- verliest geen bagageruimte
- blijft origineel qua concept
- heeft een hogere levensverwachting

Daarom al met al betrouwbaarder en goedkoper. En ook nog eens beter te verkopen.
Avatar gebruiker
Kever
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1511
Geregistreerd: 07 dec 2009, 15:11
Woonplaats: Amsterdam
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: VW Kever 1300 1966
Audi A4 Avant 1.8 T

Volgende

Keer terug naar LPG Specifiek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten