W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 30 sep 2022, 20:50

Ervaring led in de koplampen

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 22 jan 2022, 15:18

Zijn er hier mensen die led hebben geplaatst in de koplampen.
Ik zou graag horen of het bevalt of niet.
En misschien ga ik dan ook over op led. (of juist niet)
Vertel ook even welke kleur het beste is.
Misschien wat foto's van het lichtbeeld als die er zijn.
Ben benieuwd naar de reacties
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 22 jan 2022, 18:26

Ik heb met een losse koplamp geexperimenteerd, en het was geen succes.
Verschillende LED bolletjes uitgeprobeerd, met en zonder koelventilator.
Beloofd wordt veel meer licht, en als de bol buiten de lamp brandt, komt er ook veel licht af.
Stop je de bol in de koplamp, blijft er van de zee van licht maar weinig over, het lichtbeeld is niet goed, en van het zicht op de weg is eigenlijk ook geen sprake.
Bovendien, de lampen met ventilator passen niet in de koplampunit, althans, het deksel achterop kan niet meer geplaatst worden.
Mijn conclusie is, dat de LED’s niet in het brandpunt van de reflectoren zitten, en zodoende de lichtopbrengst erg tegenvalt.
E-keur zit er ook niet op, dus oom agent kan lastig doen, APK is afkeur….

Investeer beter in een goede H4 bol, dan heb je zicht.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1691
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 22 jan 2022, 21:13

Dat hoorde ik aan het begin ook.
Maar ik ga er eigenlijk van uit dat dat nu beter zal zijn.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Guppie » 27 jan 2022, 17:31

Redelijk vers van de pers nieuws: https://blog.wm.de/details/Philips_Ultinon_Pro6000_H4_LED_und_H7_LED

deze H4 LED lampen zijn tegenwoordig toegelaten in een paar automodellen in Duitsland.

amazon linkje: https://www.amazon.de/Philips-Ultinon-Scheinwerferlampe-Stra%C3%9Fenzulassung-helleres/dp/B09LHTNSVZ
Guppie
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 27 sep 2015, 14:10
Roepnaam: Carl
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W211 E320CDI 2004


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 28 jan 2022, 05:56

Hier staat de W201 helaas niet tussen guppie
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 28 jan 2022, 12:29

Heb je zelf ondertussen al wat gevonden?
Of laat je het zoeken over aan de medeforummers?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1691
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 28 jan 2022, 18:33

Er is genoeg te koop.
Dus zat gevonden.
Maar als het niet werkt heeft kopen geen zin.
Vandaar de vraag of iemand ervaring heeft
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 29 jan 2022, 16:49

Met een paar minuten googelen kom ik op een veelbelovend setje uit, made in Nederland.
Het lichtbeeld is goed, je hoeft geen problemen met de APK te verwachten.
Getest door een groot Nederlands autoblad, samen met andere LED bolletjes die niet door de test kwamen…..
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1691
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 29 jan 2022, 17:30

En welke mogen dat zijn?
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 29 jan 2022, 19:15

Ik kreeg visite en had zodoende de link nog niet geplaatst, bij deze:

https://www.autoweetjes.com/Verlichting ... plamp.html

https://hilox.eu/h4-led-dimlicht-xtr-bl ... evolution/

Laat je weten wat jouw ervaring is met deze bolletjes?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1691
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 30 jan 2022, 00:17

Ik twijfel.
Vanwege het glas wat wij hebben.
Test is volgens mij met helder glas
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 30 jan 2022, 16:36

Ook geen keurmerk zoals allemaal.
219 euro is ook wel erg hoog gegrepen.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 30 jan 2022, 17:49

De goedkope setjes zijn allemaal APK afkeur in verband met een afwijkend lichtbeeld.
Deze set heeft een goed lichtbeeld en is voor de APK een goedkeur.
Een E-keur op een LED lamp die in een H1,2,3,4 etc. Gemonteerd wordt, ga je niet vinden.
Maar dat kan geen verrassing zijn, dat is eerder al vermeld.

En wat is duur?
Kijk naar de levensduur van een Halogeenlamp en vergelijk dat met de veel langere levensduur van de LED.
In dat licht bekeken :lol: is de LED niet zo duur meer. In feite heb je meer licht voor minder geld, vergeleken met kwalitatief goede halogeen bolletjes, die ook serieus licht geven. :idea:
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1691
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 30 jan 2022, 19:06

Daar heb je ook weer gelijk in.
Hopen dat er iemand ervaring mee heeft.
Om te gokken is het wat te duur.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Bassje » 31 jan 2022, 00:26

Gewoon Osram Nightbreakers kopen. Geven geweldig licht, gaan ook jaren mee (eigen ervaring en ik rijd altijd met verlichting aan) en ziet er wat origineler uit dan LED.
Avatar gebruiker
Bassje
Erelid
Erelid
 
Berichten: 10606
Geregistreerd: 13 aug 2008, 22:59
Roepnaam: Bas
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 31 jan 2022, 05:28

Ik ga een setje ophalen via marktplaats.
Deze gaan in de brommobiel van de vrouw.
Deze heeft heldere glazen.
Mocht het niks zijn gaan ze weer verkocht worden.
Ik ga wel even foto's maken in de Benz voor dit topic.
Om te laten zien wat led doet.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor MBreed » 31 jan 2022, 09:20

RD500SEC schreef:En wat is duur?
Kijk naar de levensduur van een Halogeenlamp en vergelijk dat met de veel langere levensduur van de LED.
In dat licht bekeken :lol: is de LED niet zo duur meer. In feite heb je meer licht voor minder geld, vergeleken met kwalitatief goede halogeen bolletjes, die ook serieus licht geven. :idea:


Ik moet eerst nog maar eens zien of ze echt dat bedrag waarmaken. Goede halogeenlampen doen het namelijk ook jaren en je kan best een aantal setjes kopen voor 219€. Zeker in auto’s is led helemaal niet zo langlevend als beweerd wordt. Ik heb al een hoop relatief nieuwe auto’s gezien met kapotte achterlichten of koplampen.
MBreed
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 23 jun 2020, 14:57
Woonplaats: Schagen
Roepnaam: Max
Type wagen: 190E 2.3-16
Bouwjaar: 1988
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 16V is van m'n pa verder: W123 230 1976-W124 E220 Cabriolet-W202 C180 1998


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor B.B.I.L. » 31 jan 2022, 15:05

Ik heb een wat duurder setje van Ali er in zitten.
Met interne koelfan. Dus niet zo'n lompe toeter er achter op. De lampkappen aan de achterzijde passen er dus gewoon op. Ook de hoogteverstelling werkt nog prima.

Geeft goed helder licht in de dim-stand. Groot licht is wat minder.
De Benz is er gewoon mee door de APK gekomen hoor. Geen enkel probleem. Dit komt omdat de koplampen van onze Benzen glazen koplamplenzen hebben. En deze bepalen het lichtbeeld door bundeling en verstrooiing.
Laatst bijgewerkt door B.B.I.L. op 31 jan 2022, 22:26, in totaal 1 keer bewerkt.
Benz POWERRRRRRRRR.......
B.B.I.L.
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 356
Geregistreerd: 19 aug 2014, 14:52
Woonplaats: Westervoort
Roepnaam: Michiel
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Ook motorfanaat, rijdend op een compleet (zelf) verbouwde Suzuki GSX-R1100 uit 1991.


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 31 jan 2022, 16:51

En welke zijn dat dan?
Zodat we er wat van kunnen leren.
Misschien een foto van het lichtbeeld?
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1053
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor B.B.I.L. » 31 jan 2022, 20:28

Benz POWERRRRRRRRR.......
B.B.I.L.
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 356
Geregistreerd: 19 aug 2014, 14:52
Woonplaats: Westervoort
Roepnaam: Michiel
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Ook motorfanaat, rijdend op een compleet (zelf) verbouwde Suzuki GSX-R1100 uit 1991.

Volgende

Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten