W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 19 aug 2022, 18:20

Ervaring led in de koplampen

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 31 jan 2022, 21:34

Geeft goed helder licht in de dim-stand. Groot licht is wat minder.
De Benz is er gewoon mee door de APK gekomen hoor. Geen enkel probleem. Dit komt omdat de koplampen van onze Benzen wolfraam glazen hebben. En deze bepalen het lichtbeeld.


Wolfraam glazen, weet je dat zeker?
Wolfraam is een metaal dat voor zover ik weet in de gloeidraad van de H4 bol zit, c.q. De draad is van Wolfraam.
Het lichtbeeld van de koplampen wordt bepaald door het samenspel van lichtbol, reflector en het geslepen (of gegoten) glas van de koplamp. Als 1 van de drie een afwijking heeft, klopt het lichtbeeld niet meer.

Nb heb je gewapend glas, glas met metaaldraden erin, dan is dat metaal Wolfraam, omdat het dezelfde uitzettingscoefficient heeft als glas.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1679
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor B.B.I.L. » 31 jan 2022, 22:27

Je hebt gelijk. Tekst aangepast.
Dacht altijd dat het wolfraamglas heette.
Benz POWERRRRRRRRR.......
B.B.I.L.
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 356
Geregistreerd: 19 aug 2014, 14:52
Woonplaats: Westervoort
Roepnaam: Michiel
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Ook motorfanaat, rijdend op een compleet (zelf) verbouwde Suzuki GSX-R1100 uit 1991.


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 01 feb 2022, 05:34

Oke duidelijk.
Heb je misschien foto's van het lichtbeeld?
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor B.B.I.L. » 01 feb 2022, 08:50

Nee, ik heb daar geen foto van.
Kan er nu ook niet eentje maken omdat de Benz nog in zijn winterslaap is.
Benz POWERRRRRRRRR.......
B.B.I.L.
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 356
Geregistreerd: 19 aug 2014, 14:52
Woonplaats: Westervoort
Roepnaam: Michiel
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Ook motorfanaat, rijdend op een compleet (zelf) verbouwde Suzuki GSX-R1100 uit 1991.


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 01 feb 2022, 12:18

Ik snap het.
Hij zal wel een keer wakker worden denk ik.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 01 feb 2022, 12:42

Dat zou om belastingtechnische reden zomaar begin maart kunnen zijn.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1679
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 01 feb 2022, 18:00

Ga ze zometeen ophalen.
Zal kijken of ik foto's kan maken van het lichtbeeld.
Uiteraard in de Benz.
Deze komen dan waarschijnlijk in de brommobiel van de vrouw.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 01 feb 2022, 20:20

Zojuist een setje opgehaald.
Uiteraard getest in de Benz.
Paste wel in ieder geval.
Eerst foto's van de halogeen lampen.
Daarna de ledlampen.
Zoals je kan zien staat led meteen te hoog.
Met de knop verstelling naar beneden gedaan maar ik vond het niet oke

Deze zijn het voor mij zeker niet.
En ook niet voor de brommobiel .
Duidelijk een goedkoop setje.
Maar ik kon het niet laten haha haha
Ik zou zeggen oordeel zelf.
Dimlicht
20220201_192747.jpg
20220201_192747.jpg (2.67 MiB) 6913 keer bekeken

Grootlicht.
20220201_192759.jpg
20220201_192759.jpg (2.69 MiB) 6913 keer bekeken

Dimlicht led
20220201_193412.jpg
20220201_193412.jpg (2.72 MiB) 6913 keer bekeken

Grootlicht led
20220201_193424.jpg
20220201_193424.jpg (2.69 MiB) 6913 keer bekeken

Geplaatste setje
20220201_200806.jpg
20220201_200806.jpg (3.1 MiB) 6913 keer bekeken
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 03 feb 2022, 20:53

Ik geef nog niet op.
Bovenstaande verkocht.
En zojuist een ander setje besteld.
Zodra ze binnen zijn zal ik het weer posten.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 03 feb 2022, 22:11

Je maakt me nieuwsgierig, waar heb je nu besteld?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1679
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 04 feb 2022, 10:18

Ali
Nee zoiets als b.i.l.l.

Hebben dezelfde afstanden als halogeen
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 14 feb 2022, 15:44

De lampen zijn binnen.
Zodra ik ze getest heb zal ik vertellen hoe het is.

Dit zijn ze geworden.
20220214_153905.jpg
20220214_153905.jpg (7.78 MiB) 6793 keer bekeken

20220214_153927.jpg
20220214_153927.jpg (7.71 MiB) 6793 keer bekeken
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 16 feb 2022, 20:50

Geven werkelijk goed licht.
Ook het lichtbeeld is top.
Weer is te slecht maar ik zal foto's plaatsen van het lichtbeeld.
Zal ook laten controleren of het apk oke is.
Ziet er echt goed uit.
Word vervolgd.
Laatst bijgewerkt door Knuffelbeer op 17 feb 2022, 12:04, in totaal 1 keer bewerkt.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Timo_87 » 17 feb 2022, 10:39

Zien er goed uit, ben benieuwd naar het lichtbeeld.
Timo_87
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 67
Geregistreerd: 11 jul 2021, 21:00
Roepnaam: Timo
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Semrick » 18 feb 2022, 10:59

En...en...en?
Hoe zijn ze in de praktijk..... :lol:
We kunnen niet wachten....
Avatar gebruiker
Semrick
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 15 mei 2011, 18:44
Roepnaam: Rick
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 300E


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 18 feb 2022, 12:27

Komt goed.
Het weer is er niet naar om buiten foto's te maken.
Komt echt goed. Even geduld nog.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 19 feb 2022, 19:07

Ik heb een foto gemaakt.
Maar uploaden lukt niet.
Zou niet weten waarom.
Dus even wachten nog.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor RD500SEC » 19 feb 2022, 19:20

Zijn de foto’s overbelicht? :lol: :lol:
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1679
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 19 feb 2022, 20:48

Zou dat het zijn haha?.
De site pakt hem niet.
Andere foto's wel.
Snap er niks van.
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Ervaring led in de koplampen

Berichtdoor Knuffelbeer » 19 feb 2022, 21:15

Gelukt .
Heb hem verkleind.
En dat in de regen.
Prachtig lichtbeeld dacht ik zo
Mercedeslamp.jpg
Mercedeslamp.jpg (1.01 MiB) 6681 keer bekeken
altijd feest als je met een Benz bent weg geweest
Avatar gebruiker
Knuffelbeer
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 28 jul 2013, 09:31
Woonplaats: Spakenburg
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee

VorigeVolgende

Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten