W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 02 dec 2020, 16:40

Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 05 jun 2012, 12:31

Hallo,

Sinds een paar dagen blijft mijn Benz niet meer stationair lopen.
Als ik het gas loslaat valt meteen de motor uit.
Ook met starten moet ik veel gas (blijven) geven.

Nu vermoed ik dat het een vacuum probleem is en heb al meerdere koppelingen vervangen.

Na het loshalen van een vacuumleiding vanaf de carburateur kwam ik er achter dat deze leiding geen vacuum heeft.
Ik heb dus de leiding gevolgd en die loopt naar de linkerzijkant van de motorruimte, onder de zekeringkast door en gaat daar met meerdere leidingen naar binnen.
En daar hou het op.....
Het is een zwart slangetje en ik heb geen idee waar deze aan moet komen.
Het is niet de slang van de oliedruk meter.

Iemand een idee?

Auto wil nu helemaal niet meer starten.

Ik heb een Mercedes 190 2.0 liter automaat.
de carburateur is van het merk Pierburg met als type aanduiding 2E E.

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor MB190 » 05 jun 2012, 14:56

Hmm, je hebt een 2.0 uit '86? Daar zit toch standaard injectie op? En gezien je andere posts, waar je zegt dat het een 2.0E(inspritzung) is, is het dus injectie ;)
Logboek W201 190E 2.0

VmaX schreef:Door op gas te rijden hou je bij het tanken voldoende geld over om uit eten te gaan. Dan hoef je niet te koken. B)
Avatar gebruiker
MB190
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 22 apr 2011, 16:19
Woonplaats: Zevenaar
Roepnaam: Marco
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor EmielW201 » 05 jun 2012, 17:35

MB190 schreef:Hmm, je hebt een 2.0 uit '86? Daar zit toch standaard injectie op?


Nee, tot en met '88 zijn er modellen geleverd met carburateur. De aantallen zijn echter minder dan E(inspritzung) modellen. Aangezien de carburateur van het merk Pierburg is met als type aanduiding 2E E lijkt mij dit duidelijk te zijn.

Het probleem kan in de carburateur zelf zitten maar het zou ook de brandstofpomp kunnen zijn. Zit er geen mechanische brandstofpomp op de motor?
Afbeelding
Avatar gebruiker
EmielW201
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1232
Geregistreerd: 17 okt 2010, 15:23
Woonplaats: Sint-Oedenrode
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor WJ15129 » 05 jun 2012, 17:55

Weet je zeker dat het geen ontstekingsprobleem is?
Volgens onderstaande "carburateur" site zijn de meeste carburateur problemen namelijk andere problemen.
http://www.ruddies.business.t-online.de/vergaser.htm
Groeten Willem uit Lelystad
WJ15129
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 29 dec 2011, 17:18
Woonplaats: Lelystad
Roepnaam: Willem
Type wagen: 190D 2.0
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W123 250 1979


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Kortboyer » 05 jun 2012, 18:52

Ik heb een 201 van 1989 ook nog met carburateur, en die heeft af en toe ook kuren maar ik heb hier al wel gelezen dat er niet veel zijn die zón carburateur echt nog goed af kunnen stellen.Mijn auto heeft als hij koud is af en toe de neiging
om af te slaan, slaat hij af is ie ook wel weer meteen te starten, warm loopt ie goed. Ik verdenk mijn carburateur ervan, heb de bougies kabels verdelerkap en rotor al vervangen, levert niet het gewenste resultaat op :blink:
Avatar gebruiker
Kortboyer
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 28 okt 2011, 22:07
Roepnaam: Boudewijn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 380SEL 1982


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor MB190 » 05 jun 2012, 20:19

EmielW201 schreef:
MB190 schreef:Hmm, je hebt een 2.0 uit '86? Daar zit toch standaard injectie op?


Nee, tot en met '88 zijn er modellen geleverd met carburateur. De aantallen zijn echter minder dan E(inspritzung) modellen. Aangezien de carburateur van het merk Pierburg is met als type aanduiding 2E E lijkt mij dit duidelijk te zijn.


Ah, weer wat geleerd, bedankt! ;)
Logboek W201 190E 2.0

VmaX schreef:Door op gas te rijden hou je bij het tanken voldoende geld over om uit eten te gaan. Dan hoef je niet te koken. B)
Avatar gebruiker
MB190
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 22 apr 2011, 16:19
Woonplaats: Zevenaar
Roepnaam: Marco
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 05 jun 2012, 20:27

Hallo allemaal.

Vacuumprobleem bleek het niet te zijn.
Uiteindelijke probleem is nog nietopgelost!

Probleem is dus:

Sinds enkele dagen start mijn auto alleen nog maar met vol gas.
Als ik het gas loslaat komt er meteen geen brandstof meer in de carburateur.
En slaat de auto dus ook meteen af.

Als ik maar zorg dat het toerental op 1000 blijft, en rem met mijn linkervoet, kan ik nog rijden.
Maar echt ideaal is dit niet.

Kent iemand dit probleem?
Brandstofpomp is eral afgeweest en werkt naar behoren.

Ik hoor het graag!

Het gaat dus over een MB 190, 2.0 liter automaat uit 1986.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor EmielW201 » 06 jun 2012, 23:31

Hier is een link naar de service handleiding voor Pierburg Ecotronic 2E-E: http://www.ruddies.business.t-online.de/serv2ee.htm

Om te beginnen zou je de aanzuiglucht sensor en koelmiddel temp. sensor kunnen checken:
- aanzuiglucht sensor bij 20°C: 2-3 KOhm
- koelmiddel temp. sensor by 80°C: 280-360 Ohm

Als dat goed is kun je de aanzuig luchtklep-potmeter doormeten zoals in de service handleiding staat.
Afstellen kun je beter door een garage laten doen.
Afbeelding
Avatar gebruiker
EmielW201
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1232
Geregistreerd: 17 okt 2010, 15:23
Woonplaats: Sint-Oedenrode
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor simon92 » 13 jun 2012, 09:25

Hai, via Marktplaats kun je onderdelen krijgen van de Pierburg 2ee carburateur. Ik geloof in Duiven. Ik heb deze persoon ook gesproken en hij heeft veel technische kennis mbt deze carburateur dus wellicht herkent hij het probleem.
simon92
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 13 jun 2012, 09:22
Roepnaam: Simon
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 04 jul 2012, 18:52

Hallo allemaal.

Na even goed te hebben gereden, is het weer ellende.
Het lijkt erop dat de carburateur niet altijd het signaal krijgt om bij het starten ook brandstof te geen geven.

Misschien de kabel vanaf de computer of een storing in de computer.
Hier komt ook die persoon uit Duiven mee.

Tegelijkertijd zit ik ook aan de sensoren te denken.
Die zal ik eens laten doormeten.

Ik weet zelf even niet meer wat te doen.

Iedereen bedankt voor de reacties!
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor HansMercedes » 04 jul 2012, 20:07

Helemaal aan het begin van dit topic had je het over een vacuumslang die je overhad . Weet je ondertussen nu al waar deze aan moet want als je een vacuum lek hebt ben je ook klaar ,maak anders even een foto van hoe of het er uit ziet grt hans
Avatar gebruiker
HansMercedes
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4583
Geregistreerd: 03 sep 2009, 21:07
Woonplaats: Beverwijk
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: w108 uit 1968 op LPG


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 07 jul 2012, 11:24

Hoi Hans,

Ik heb ws de verkeerde slang gevolgd.
Het probleem zit meer in de computer of in 1 van de kabels van de computer naar de carburateur.
In de tussentijd heeft de auto het ook al weer goed gedaan, zonder dat er iets met die slang gebeurd is.
Momenteel is het weer helemaal niks en staat hij stil voor de deur.
Ben u van plan een nieuwe kabel te maken van de computer naar het onderdeel op de carburateur die moet reageren als ik de auto start.
Dat is de grote klep die je ziet als ik het luchtfilter verwijder.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor HansMercedes » 07 jul 2012, 17:08

Hoi Jumei probeer er eens een foto van te maken zodat we weten wat je precies bedoelt grt hans
Avatar gebruiker
HansMercedes
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4583
Geregistreerd: 03 sep 2009, 21:07
Woonplaats: Beverwijk
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: w108 uit 1968 op LPG


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 07 jul 2012, 20:25

Ik heb geprobeerd een plaatje toe te voegen.
Het onderdeel wat volgens mij niet altijd het signaal krijgt is een zgn Vordrosselsteller.
Op het plaatje is het nr 8.

Ik heb nu een nieuwe kabel gemaakt, en ga die binnenkort naar de computer leggen en daar aansluiten.
Het huidige kabeltje ziet er slecht uit, en heeft ook in een rare bocht gelegen.
Ik hoop dus op een kabelbreukje.

Het gekke is dat het soms ook goed gaat.
Bijlagen
Vergaser.gif
Vergaser.gif (75.75 KiB) 2141 keer bekeken
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 07 jul 2012, 20:32

Hans,

Op foto 03 is de klep te zien die ik bedoel.
Op foto 04 is de zgn Vordrosselsteller te zien die de klep van foto 3 bediend.
Deze Vordrosselsteller word aangestuurd door de kabel die erachter te zien is, in een bochtje.
Ondertussen heb ik daar de zwarte isolatie afgehaald en bleek dat de kabels er wel heel raar uit zien.
Vol bochtjes en hoekjes.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Bijlagen
foto 03verkleind.jpg
foto 03verkleind.jpg (76.73 KiB) 2142 keer bekeken
foto 04verkleind.jpg
foto 04verkleind.jpg (150.77 KiB) 2142 keer bekeken
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 09 jul 2012, 08:40

Hallo allemaal.
Gisteren kwam ik er toevallig achter dat het relais achter de accu problemen gaf.
Vanmorgen een nieuwe gehaald, ter plekke geplaatst en tot nu toe zijn de problemen verholpen!!!

Even afwachten, maar ik hoop dat dit het is.

Ik hou jullie op de hoogte.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor VmaX » 09 jul 2012, 10:29

Is dat dan ook weer het beruchte OVP relais?
Volgens mij moeten we sowieso altijd dat ding preventief vervangen als er ook maar iets aan de hand is :lol:
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4193
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200 (2X)
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 09 jul 2012, 16:47

Dit relais was al van 1988!
Helaas zijn niet alle problemen verholpen.

Als de motor koud is blijft hij niet stationair lopen.
Vanaf 75/80 graden gaat het wel goed.
Temp.sensoren vervangen?

Ik hoor het graag van jullie.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor HansMercedes » 09 jul 2012, 17:17

Je moet nu om te beginnen even controleren of de choke goed werkt .dus of hij dicht gaat staan en dan zou hij versneld sationair moeten draaien . grt hans
Avatar gebruiker
HansMercedes
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4583
Geregistreerd: 03 sep 2009, 21:07
Woonplaats: Beverwijk
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: w108 uit 1968 op LPG


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 09 jul 2012, 18:49

Okee, maar hoe kan ik dat controleren?
Het lijkt misschien heel wat, maar heb hier niet al teveel verstand van.
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee

Volgende

Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 2 gasten