W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 02 dec 2020, 16:11

Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Fontijne36 » 14 jul 2012, 20:37

Ik heb ook dit probleem gehad
dit deed zich voor nadat ik mijn Benz op LPG niet vaak gebruikte, de Benz staat buiten, afgelopen najaar was zeer regenachtig. Start op benzine en schakelt automatisch over op LPG
Slecht starten en eindelijk draaide de motor en toen in de D gezet (automaat) en sloeg gelijk weer af.
Na thuis komst heb ik de bougies vernieuwd, ik dacht het opgelost te hebben, maar neen hoor GRRRRRRRRRRRRR
Heb mijn bus WD40 gepakt en de computer connectoren achter accu ingespoten.

Daarna was het probleem opgelost
ik vermoed dat het bij mij een vocht probleem was.

misschien heb je hier wat aan
Fontijne36
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 28 jul 2010, 13:54
Woonplaats: Vlaardingen
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1984
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W169


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Jumei » 14 jul 2012, 22:18

Hoi,

Ik heb ook aan vocht gedacht, heb ook de stekker van de computer nagekeken.
Stekker was prima, wel voorzichtig de contacten iets verbogen.
Maar ook geen resultaat.

Per toeval kwam ik erachter dat het OVP-relais storing gaf bij lichte aanraking.
Die vervangen en tot nu toe gaat het goed.

Afwachten dus.

Bedankt voor je info!
Jumei
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 28 feb 2011, 19:53
Woonplaats: Enschede
Roepnaam: Jørn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor 4000ds devil » 15 jul 2012, 09:08

Jorn ik heb je wat tips gegeven via pm. Ik zou even kijken bij een autobedrijf op de viergasmeter of de waardes goed zijn. Als je een vacuumlek hebt dan is je hc waarde erg hoog.
Mercedes: Das haus
Avatar gebruiker
4000ds devil
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 233
Geregistreerd: 06 jul 2011, 18:36
Woonplaats: Borne
Roepnaam: Chris
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Kortboyer » 20 sep 2020, 10:06

Het is al een oud topic, maar ben benieuwd of het toendertijd opgelost is, ik heb dezelfde problemen namelijk.

Groet, Boudewijn
Avatar gebruiker
Kortboyer
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 28 okt 2011, 22:07
Roepnaam: Boudewijn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 380SEL 1982


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor VmaX » 20 sep 2020, 11:11

Jij hebt een 89 zie ik dus heb je waarschijnlijk geen carburators?
Maar onregelmatig stationair en start problemen kan een triljard oorzaken hebben (been there done that :D ), meest voorkomende is vacuum lek enof OVP relais zoals ik kan opmaken uit de vele threads hierover.
Bij mij bleek de oplossing van een lange lange speurtocht de rubber mof van de spinnekop te zijn
rubber-ondermof-voor-spinnekop-t14981.html
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4193
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200 (2X)
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor john37 » 21 sep 2020, 13:10

Hoi,

Omdat je een 89-er hebt ga ik er voor het gemak vanuit dat je een injectie blok met stationair regel klep hebt.
De ECU weet dat hij gas moet geven (via de stationair klep) in plaats van de bestuurder doordat er een schakelaar aan de gasklep stang zit, die aangeeft dat de gasklep dicht is omdat de bestuurder de voet van het gas af heeft.

Check dus eerst ff of die schakelaar het wel doet. (de vierkante schakelaar voor de gaskabel beugel in het rode vak)

Success
Bijlagen
W201 gasklep dicht schakelaar.JPG
W201 gasklep dicht schakelaar.JPG (71.23 KiB) 401 keer bekeken
john37
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 18 maart 2011, 20:13
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 300SE


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Kortboyer » 22 sep 2020, 18:50

Ik heb wel de pierburg2ee versie
Avatar gebruiker
Kortboyer
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 28 okt 2011, 22:07
Roepnaam: Boudewijn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 380SEL 1982


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor VmaX » 22 sep 2020, 19:13

goh.. dan heb je één van de laatste carburator versies denk ik :S
Avatar gebruiker
VmaX
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4193
Geregistreerd: 26 mei 2011, 20:24
Woonplaats: Zutphen
Roepnaam: Christiaan
Type wagen: 190E 2.3
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: Vmax1200 (2X)
TDM850
VW 2.5 T5


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Kortboyer » 22 sep 2020, 20:35

Ja, dat zit er dik in, lagen er nog een paar op de plank denk ik, maar ook ik heb het ovp relays vervangen, en het lijkt tot nu toe opgelost, op de vervuiling van de carburateur na, enkele vacuüm tuitjes aan de carb werken niet helemaal naar behoren, maar dat is nu ook op te lossen met een ultrasoon badje, daar kom ik nog op terug,.

Groet, Boudewijn
Avatar gebruiker
Kortboyer
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 28 okt 2011, 22:07
Roepnaam: Boudewijn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 380SEL 1982


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor john37 » 23 sep 2020, 19:48

Gewoon kijken geeft je een goed beeld.

Auto warm rijden, dan auto uit en luchfilter eraf en foto maken recht van boven op de carburateur.
Boel af laten koelen en morgen voor het starten weer een foto maken.
Dan direct na het starten nog een paar foto's maken en in de opvolgende minuten nog een paar (of een video)

Nu kun je zien wat er zich allemaal afspeelt en krijg je een beter idee van het probleem
john37
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 18 maart 2011, 20:13
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 300SE


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Arjenbenz » 02 okt 2020, 14:47

Brand het lampje van de airbags?
Avatar gebruiker
Arjenbenz
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 17 dec 2016, 19:03
Roepnaam: Arjen
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor KlaasKamminga » 06 okt 2020, 08:26

De mijne, 1983 carburateur, heeft ook wat startproblemen gehad, wat zowiezo helpt is zoveel mogelijk je vacuumslangen vervangen als ze droog worden. Een slang die er nog heel aardig uitziet moet dat ook zijn als je hem even omvouwt om te testen op scheurtjes. Mijn carburateur, Stromberg 175, heeft inwendig een rubber membraam wat met de jaren ook minder kan worden, zelfs als je geen lekje kunt vinden met het oog kan het nog lonen het te vervangen." carburateurwinkel.nl " heeft deze membramen. Vacuumslangetjes zij te bestellen bij " albertsoldtimerservice.nl ". Ik heb beide gedaan en, afkloppen maar, mijn wagen start weer prima. Koud even het gaspedaal tot de aanslag drukken om de choke te activeren en dan starten met een klein beetje gas erbij. Dat laatste kan per auto verschillen, bij de mijne werkt het zo het beste. Overigens, het vacuumslangetje wat uit de motorruimte richting dashboard verdwijnt kan best op je economymeter horen te zitten, dit is een eenvoudige vacuummeter. Althans, bij mijn oude dame....Succes medesleutelaars,
Groet,
Klaas.
KlaasKamminga
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 08 maart 2020, 16:31
Roepnaam: Klaas
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1983
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor Kortboyer » 16 nov 2020, 19:12

Mijn carburateur de Pierburg 2EE ultrasoon gereinigd, nieuwe rubbers en pakkingen gemonteerd, geen problemen meer gehad nadien, alleen de werking van de puldowndoos, voor de tweede gasklep valt nog wat tegen,maar dat zal wss komen door slijtage van het membraam in de puldowndoos.

Boudewijn
Avatar gebruiker
Kortboyer
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 28 okt 2011, 22:07
Roepnaam: Boudewijn
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 380SEL 1982


Re: Afslaan/slechtstarten en vacuumprobleem

Berichtdoor RD500SEC » 17 nov 2020, 20:31

Als je dat membraan nog niet vervangen hebt, kan dat het probleem zijn.
Denk aan een scheurtje in het membraan, dan werkt het niet meer zo goed.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1284
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC

Vorige

Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten