W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 04 jul 2020, 11:25

W201, 190E, ervaringen met LPG?

Specifieke zaken omtrent het rijden op LPG kunnen hier geplaatst worden zodat we alles over LPG hier verzameld hebben staan.

Moderator: Bram Jansen

W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Hans201 » 01 dec 2008, 10:38

Ik heb een 190E 2.0 uit 1984. Ben me in aan het lezen over het eventuele plaatsen van een LPG installatie. Alleen, je leest natuurlijk het meest over problemen. Maar ik vraag me af wat de algemene ervaringen zijn. Daarom ben ik erg benieuwd naar de antwoorden op de volgende vragen:

1. Rijd je een 190E 2.0 met LPG? Zo ja,
2. Welke LPG installatie heb je er in liggen?
3. Waar laten installeren?
4. Wat zijn je ervaringen met LPG (denk vooral aan backfire)?

Alvast reuze bedankt voor alle reacties!
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Hans201 » 01 dec 2008, 21:35

Dat is precies een reactie zoals ik die zocht. Dank je wel, Arnold! Je hebt een traditionele tank, neem ik aan? Geen ringtank?
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Hans201 » 02 dec 2008, 08:01

Dank voor je reactie, Gerrit. Als ik het goed begrijp is het qua tank een afwegen tussen een grotere traditionele met reserverwiel maar minder bagageruimte en minder tanken, of een kleinere ringtank, en dus vaker tanken en zonder reservewiel, maar met meer bagageruimte. Daar ben ik nog niet uit.
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?j

Berichtdoor Hans201 » 06 dec 2008, 09:03

Bemerbenz schrijft:
Ga vooral op zoek naar een goede inbouwer met service, kijk niet teveel naar de prijs.


Mij is Gebr van Orsouw in Eindhoven aanbevolen. Een uur rijden, maar ik ben met je eens, de kwaliteit van de inbouw is cruciaal.
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 19 jan 2009, 22:38

arnold schrijft:
ik ben in bezit van 190E uit 1983
automaat gas in laten zetten bij http://www.tpand.nl/ in velp

nu een jaar geleden bevalt prima loopt goed op gemiddeld 1:8

geen backfire gehad

aanrader 80 liter dan rij je 500 km op gas prachtig toch

groet arnold:laugh:


beste arnold.
die 80 liter tank is dat incl. 20% veligheids ruimte of is dat 80 liter excl 20% veligheids ruimte in je tank??????
bij 100 liter incl. veligheids ruimte dan heb je een tank inhoud van 80 liter
bij 80 liter incl. veligheids ruimte dan heb je een tank inhoud van 60 liter

betreft vebruik kreeg ik van de inbouw bedrijf te horen dat die auto 1 op 6a7 verbruikt sommige van ons rijden 1 op 11 of zo . ik vraag me af hoe ze dat doen ???
mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor EAGLE » 20 jan 2009, 21:53

[img] Eagle,


Ik rijd nu een half jaar op gas met mijn MB 190 en ik moet zeggen dat het me uitstekend bevalt.Ik heb een ringtank laten plaatsen zodat ik de kofferruimte volop kan benutten.
Het vulsysteem netjes achter de kentekenplaat weg laten werken en ook binnen in de kofferbak hebben ze netjes een plaat over de tank geplaats zodat je helemaal niets ziet van de gastank. Verbruik ligt denk ik zo 1:10 1:11. Ik heb dit laten doen in bij Autodieker in Lichtenvoorde.

Gr Eagle [img]
EAGLE
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 21 jan 2009, 00:22

jajaaa indd heb ik nog steeds een W123 en ik zit nu in de overgang fase (ik bedoel van W123 naar W201)
dus als ik jullie verhaal lees dan kan ik er van uit gaan dat mijn 190E kan verbruiken tussen 1 op 8/11.oke thx
ik moet wel zeggen dat die van mij automaat is en injectie wat is daar de voor deel en de na deel van.

Eagle.

met hoeveel liter gas is je tank vol en hoveel km rij je met een tank ?????
wandt ik zat ook te denken aan een ronde tank.

mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 20 feb 2009, 10:19

gisteren de auto naar de LPG boer gebracht ik ge hem morgen halen. ben benieuwd hoe en wat
mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Hans201 » 20 feb 2009, 10:21

desje schrijft:
gisteren de auto naar de LPG boer gebracht ik ge hem morgen halen. ben benieuwd hoe en wat
mvg
desje


Wat gaat erin? Gewone tank, ringtank? Capaciteit? Waar komt de vulaansluiting?
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 20 feb 2009, 11:04

er komt een rond tank van 80 liter in, dan kan ik de reserveband ook meenemen, vulling komt achter de kentekenplaat.Als hij klaar is ga ik er mee rijden. ik verheug me daar stikkem op. allen moet ik nu de kleppenstel gereedschap bestellen bij Mercedes garage. ik ben ook benieuwd naar de wat hij gaat vebruiken. ik hoor heel veel verhalen maar ik ben benieuwd.
wat ik me ook vaak afvraag is, welke slang schiet er uit als je een backfier krijgt.
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 16 maart 2009, 23:09

vrijdag auto opgehaald bij LPG boer en tot nu toe 480 km gereden en hij geeft nog geen tekens dat hij leeg is, ongeveer 80 liter (denk ik)volgens mij is hij morgen leeg dan ga ik ook helmaal voltanken dan weet ik het zeker hoeveel liter er in gaat, hoeveel km ik kan rijden met voltank.
spannend zeg, vandaag nog de apk gehaald was ook wel fijn. ik heb vandaag nog de orgineel keleppenstel greedschap besteld bij Mercedes garagekoste 35 euro.
moet nog veel kleine dingetjes doen. ruiten wisser verwisseld nog.
komt goed
mvg
dejse
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 16 maart 2009, 23:16

arnold schrijft:
ik ben in bezit van 190E uit 1983
automaat gas in laten zetten bij http://www.tpand.nl/ in velp

nu een jaar geleden bevalt prima loopt goed op gemiddeld 1:8

geen backfire gehad

aanrader 80 liter dan rij je 500 km op gas prachtig toch

groet arnold:laugh:


beste arnold
volgens mij klopt de berekining niet 80/500:6,25
mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 17 maart 2009, 10:55

dat is waar indd.
het is wat ik eerder al zei is het nou netto of brutto.
mijn exccussessss sorryyyyy
mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Hans201 » 17 maart 2009, 10:57

He Desje,

Fouten maken we allemaal hoor! No worries :laugh:

Hans
Hans201
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor desje » 18 maart 2009, 00:07

vandaag gaan tanken in belgie voor 0,28 cent per liter.
ging 77 liter in en ik had 515km gereden.

ik vraag me af hoe sommige van ons 1:10 halen op een liter gas. ik zit net op 1:7
mvg
desje
desje
 


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Cooper » 09 dec 2009, 23:05

Om deze topic toch weer leven in te blazen lijkt het mij eens nuttig om wat prijzen te horen van inbouw LPG laten we zeggen met een ringtank uiteraard en dan voor de 190E.
Zijn genoeg 190rijders die juist dat willen weten.
Wie kan of wil wat prijzen doorgeven en uiteraard met goedkeuring en aanpassing kentekenpapieren.:unsure:
In deze topic begreep ik ook van iemand dat hij voor iets meer dan 1000euro klaar was.
Kijk dat zijn leuke prijopgaves,maar dan waar enzzz.
Alvast bedankt collega's....
Avatar gebruiker
Cooper
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 30 nov 2009, 23:18
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: spark G3


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor HansMercedes » 27 dec 2009, 20:30

cooper schrijft:
Om deze topic toch weer leven in te blazen lijkt het mij eens nuttig om wat prijzen te horen van inbouw LPG laten we zeggen met een ringtank uiteraard en dan voor de 190E.
Zijn genoeg 190rijders die juist dat willen weten.
Wie kan of wil wat prijzen doorgeven en uiteraard met goedkeuring en aanpassing kentekenpapieren.:unsure:
In deze topic begreep ik ook van iemand dat hij voor iets meer dan 1000euro klaar was.
Kijk dat zijn leuke prijopgaves,maar dan waar enzzz.
Alvast bedankt collega's....
http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/mercedes-benz-onderdelen/303723159-aanbieding-lpg-inbouwpakket-voor-uw-oldtimer-vanaf-575.html heb je hier mischien wat aan cooper gevonden op marktplaats grt hans Mercedes
Avatar gebruiker
HansMercedes
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4583
Geregistreerd: 03 sep 2009, 21:07
Woonplaats: Beverwijk
Roepnaam: Hans
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1989
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: w108 uit 1968 op LPG


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Cooper » 28 dec 2009, 00:24

Bedankt Bemer,
Bemer?Multipla?
Multipla de lelijkste de beste uitgevonden mpv van rond 2000 met jtd?
Ik heb er 4 jaar mee de wereld rondgereden,klassebak en oerlelelijk.Zelfs nog in autoweek ermee gestaan met mijn 3 kids.
We kennen elkaar persoonlijk; niet maar wel van de ooit gezellige Multi forum!!
Haha,zijn wij autokenners?Ik dacht het wel......
Avatar gebruiker
Cooper
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 30 nov 2009, 23:18
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: spark G3


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor Bassje » 28 dec 2009, 02:25

Cooper, kan je dat artikel even inscannen? Ik kom binnenkort trouwens ook in de AutoWeek met mijn Mercedes-Benz W201 190E!
Avatar gebruiker
Bassje
Erelid
Erelid
 
Berichten: 10565
Geregistreerd: 13 aug 2008, 22:59
Roepnaam: Bas
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re:W201, 190E, ervaringen met LPG?

Berichtdoor PieterW » 28 dec 2009, 07:14

Bemerbenz schrijft:
De W201 reed perfect, maar toch om gegaan voor een MB Coupe model en die heeft de W201 niet.


mja, dat zie jij toch niet helemaal goed. Ik kan mij herinneren dat er bij de introductie van de W201 door commentatoren gesproken werd van een 2+2, vanwege de toch wel wat beperkte ruimte achterin. Dat kan wel kloppen, achter mijn bestuurdersstoel is nog net genoeg beenruimte voor Pinokkio. Eigenlijk is de W201 een 4-deurs Coupé dus.

grtz, Pieter
PieterW
 

Volgende

Keer terug naar LPG Specifiek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten