W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 01 okt 2020, 17:43

valt stil na koude start

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

valt stil na koude start

Berichtdoor Freddy » 26 jan 2009, 08:05

Mijn 190E start zeer goed. Hij draait dan een 5-tal seconden normaal en slaat terug af. Nadat ik gestart heb staat de eco-meter op 0, de naald gaat dan langzaam naar rechts en wanneer volledig rechts valt hij stil. Nadat ik een vijftal keer herstart, begint hij bij gas geven te stotteren en draait daarna normaal. Voor de rest van de dag heb ik geen problemen.
Ik heb de delco, alle kabels en bougies nagekeken en deze zijn in orde. Ik vermoed dat het te maken heeft met de automatische choke. MOgelijk de sensor op de motor, weet er iemand waar deze precies zit en kan ik die eventueel testen?
Ik heb al geprobeerd om koud te starten en een vod in de inlaatbuis van de luchtfilter te steken zodat hij geen lucht meer krijgt, maar dit geeft geen verbetering.
Zijn er mogelijk nog andere euvels die dit probleem kunnen veroorzaken?

Los van bovenstaand probleem stel ik ook vast dat ik wanneer ik de olie-meetstok uittrek er niet de minste druk uit het buisje komt. Ik weet dat wanneer er veel druk uit komt dat dit wijst op motorslijtage. Maar helemaal geen druk dat lijkt mij heel verdacht.

Graag verlossing uit deze noodsituatie en bedankt
Freddy
 

Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten