W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 26 apr 2019, 13:32

Tankzeef was geblokkeerd

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: xxGoof, Bram Jansen, Ruub-ster, Sterretje1968

Tankzeef was geblokkeerd

Berichtdoor Lutje Benz » 12 maart 2015, 18:15

Hallo!

Toen ik de auto kocht, kreeg ik al de waarschuwing; "Rijd de auto niet voorbij de kwart tank, dan valt-ie uit." Natuurlijk niets mee gedaan en telkens getankt wanneer de naald net onder halfvol stond (was nog altijd een actieradius van 400-500 km).

Tot een een zekere dag in Duitsland waarbij ik op de bijrijders stoel aan het snurken was en een vriend van me achter het stuurwiel zat en de auto plots ging in houden terwijl we op de 3de baan (van de de 4 banen aanwezig in onze richting) zaten. Ja, hoor het naaldje van de tankmeter stond op een kwart. De verkoper had dus niet geluld, helaasch. En ik was vergeten mijn kameraad erover in te lichten. Gelukkig veilig op de vluchtstrook gekomen en ook de ADAC was de beroerdste niet om ons even 4km verder te slepen zodat we weer konden tanken. Toen bleek dat er nog 15 liter in zat (55liter tank en er ging maar 40L in...). "Schäde" aldus de ADAC meneer. De tankmeter gaf overigens idd aan dat er nog iets aanwezig moest zijn in de tank.

Nu vandaag heb ik samen met een monteur van de garage waar ik de beurten en apk enzo laat doen, de tank uit de auto gehaald en de tankzeef verwijderd:

IMG-20150312-00125.jpg
De tankzeef zoals ik hem aantrof eenmaal verwijderd uit de tank.
IMG-20150312-00125.jpg (782.23 KiB) 410 keer bekeken


Denk dat er ongeveer 1mm aan sludge/plakkerige bende aanzat. OVERAL. Geen plekje gevonden waar het nog bij langs kon komen. Het is mijn een raadsel dat-ie uberhaupt nog brandstof kreeg. (jaja iets met statische druk van tanklevel enzo)

Helaasch was ik wat laat en was de monteur al begonnen dus heb er geen How-to van gemaakt. Maar het is allemaal redelijk recht-aan recht-toe. Het werkje is wel het beste te doen met de tank eruit, want die tankzeef is echt heel lastige te verwijderen in-situ.

Daarna de tank van binnen visueel bewonderd. Hier was verder geen sludge, bende of roest te bekennen. Gewoon een schone tank, gelukkig.

Maar ja, ik had natuurlijk alleen maar een O-ringetje bij Wensink opgehaald en niet een hele zeef. Ik had ook nooit verwacht de tankzeef in deze staat te zullen aantreffen.

Dus schroevendraaier erbij en krabben maar. Daarna even afspoelen met remmenreiniger. Even laten drogen en toen kon de rest er ook zo afgekrabd worden.

IMG-20150312-00127.jpg
Het resultaat na het schoonmaken. Je kunt het gaas weer zien (en er zelfs doorheen! Yay!)
IMG-20150312-00127.jpg (755.6 KiB) 410 keer bekeken


Nu de tank nog even gespoeld met een paar liter diesel om wat gruis wat er in was gevallen er uit te spoelen en de tank daarna weer terug geplaatst.

Zonder brandstof in de tank even de sleutel op "contact" gezet, en jawel de naald van de tankmeter gaf net de onderzijde van het leeg streepje aan, maar geen alarm lichtje dat een lege tank aangeeft. Jammer, ik zal eens kijken of dat lampje misschien kapot is. Ergens in de komende tien jaar ofzo.

Vervolgens er plus minus 7L diesel in gegooid (naald gaf nu net iets boven het leeg streepje aan) en de auto gestart. Beste dot gas voor een minuutje ongeveer en de motor bleef lopen. Hurray!

Waarom dit in een losse post plaatsen dan?! Nou:

Het tankzeefje word nogal eens vergeten, word ook niet meegenomen met beurten en ik dacht met een losse post er wat meer aandacht op te kunnen leggen.

Dus mochten mensen dit probleem herkennen. Dit is mogelijk de oorzaak. Het tankzeefje was best wel vervormt vanwege het vacuüm trekken door de brandstofpomp. In mijn geval was hij verder niet beschadigd en kon er mee weg komen door hem schoon te maken.

Het hele gebeuren heeft mij ongeveer een uurtje of 3 gekost.
Avatar gebruiker
Lutje Benz
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 22 jan 2012, 16:07
Woonplaats: Uithuizen
Roepnaam: Fabian
Type wagen: 190D 2.5
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron