W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 11 dec 2019, 06:55

Slecht starten en ABS licht

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Bram Jansen

Slecht starten en ABS licht

Berichtdoor MacFever » 24 nov 2019, 15:41

Hallo iedereen,

Pas terug een 190 gekocht :-)
2 liter automaat van 1992
Cocoon versie met origineel 75000 km
Binnen en buiten als nieuw

Probleem is slecht koud starten en ABS lampje dat brandt : ik heb dus het OVP relais bekeken en de 10 amp zekering was doorgebrandt
Ik heb het dus vervangen maar nog steeds hetzelfde probleem
Het relais ziet er goed uit, geen oxidatie ofzo

Kan het zijn dat hij toch defect is, hoe kan ik dat testen ?

Heeft er hier iemand een goede te koop dat ik kan testen ?

Bedankt

Eric
MacFever
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 06 mei 2014, 10:52
Woonplaats: België
Roepnaam: Eric
Type wagen: 190E 2.3-16
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W123 300 DT 1985


Re: Slecht starten en ABS licht

Berichtdoor RD500SEC » 26 nov 2019, 22:44

Het lijkt erop dat je OVP relais aan vervanging toe is.
Heb je het al open gemaakt?
Vaak kun je dan de solderingen even laten vloeien met een soldeerbout om zo de breuken in het soldeer te repareren.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1043
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Slecht starten en ABS licht

Berichtdoor Arjenbenz » 03 dec 2019, 19:01

Ik had precies hetzelfde. Na een jaar stilstaan de acculader erop en na en paar uur starten. Na 8 keer starten liep hij een klein beetje. En het ABS lampje brandde. Ik heb het advies van RD500SEC opgevolgd en hij startte in 1 keer zoals vanouds. Er zitten 2 zekeringen op dit relais, maar ik heb toch maar voor de zekerheid een nieuw relais gekocht voor € 57,-. Wel brandstofpomprelais en klimarelais er even uit trekken dan kan je er beter bij. En de accu natuurlijk. Is het mogelijk dat het door de acculader komt?
Avatar gebruiker
Arjenbenz
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 17 dec 2016, 19:03
Roepnaam: Arjen
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Slecht starten en ABS licht

Berichtdoor RD500SEC » 03 dec 2019, 22:41

Ja dat is mogelijk.
Een nieuw relais is wel de beste oplossing, solderen kan het repareren, maar het is ook mogelijk dat de electronica beschadigd is, dan helpt solderen niet.

P.s. Wat voor acculader heb je?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1043
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Re: Slecht starten en ABS licht

Berichtdoor Arjenbenz » 04 dec 2019, 18:23

De acculader is 10A.
Avatar gebruiker
Arjenbenz
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 17 dec 2016, 19:03
Roepnaam: Arjen
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee


Keer terug naar Techniek W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten