Dit zou kunnen zitten in je aandrijfassen. De assen hebben kruiskoppelingen en door de loop van de jaren slijten die kogels in waardoor er sleuven in de 'vorken' van die kruiskoppelingen ontstaan. Bij verregaande slijtage kun je die slijtage controleren door zo'n aandrijfas rechtop te zetten en met de hand de 'kop' in een cirkelbeweging rond te draaien. Als ie versleten is kun je de kop niet meer soepel ronddraaien en 'haakt' ie in een bepaalde positie. Als ie heel erg versleten is blijft de kop zelfs hangen in die positie.
Die kogels slijten het meest in op de positie waar de auto, qua hoogte, zich het meest bevindt. Een auto die 100.000 km door 1 en dezelfde persoon dagelijks dezelfde route wordt gereden zal er bv veel eerder last van hebben dan auto's die met verschillende beladingen over allerlei (bochtige) wegen rondrijden.
Als je veranderd van velgbreedte ( en/of ET) komt het zwaartepunt op de beide aseinden iets verder naar buiten te liggen. Daardoor veranderd de hoek waaronder de aandrijfassen staan iets. Als die 'sleuven' goed diep ingesleten zijn en de kogels komen, in combinatie met de snelheid waardoor de achterkant ook altijd een fractie zakt, precies op de rand van die slijtage baan dan zijn grote laterale krachten niet ondenkbaar (klonk ! ) en als dat punt verschilt tussen de beide assen krijg je asymetrische krachten op de achteras en trekt de auto ook nog naar 1 kant.
Als laatste mogelijkheid wellicht, want je moet de aandrijfassen eronder weghalen om t te controleren.

- Rear Axle cross view
- RearAxle-W201.jpg (26.66 KiB) 1879 keer bekeken