W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 22 apr 2019, 07:53

bestaande elektrische ramen

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: xxGoof, Bram Jansen, Ruub-ster, Sterretje1968

bestaande elektrische ramen

Berichtdoor vandekamp » 09 jun 2018, 10:21

beste allemaal,

Mijn 190 is de laatste 10 jaar niet goed onderhouden. Nu ben ik bezig met het vervangen/aanpassen van het een en ander.

Onder andere de elektrische ramen; de elektra zit er in voor elektrische ramen, maar de vorige eigenaar heeft er links een handmechanisme in gemaakt en rechts afgedopt. rechts zit er nog wel een elektrisch mechanisme in.

Nu was ik aan het doormeten en meet geen stroom aan het eind van de bedrading. De lichtjes van de schakelaars branden wel, mocht dit uitmaken. verder werkt alles in de auto aan elektriciteit. Ook de zekeringen zijn allemaal in takt voor zover ik kan zien.

Mochten jullie ervaren mensen iets weten, hoor ik dat graag.

Alvast bedankt, Diederick
Groeten!
vandekamp
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 18 mei 2018, 13:48
Roepnaam: Diederick
Type wagen: 190E 1.8
Bouwjaar: 1992
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: bestaande elektrische ramen

Berichtdoor RD500SEC » 10 jun 2018, 12:01

Als je zekeringen er goed uit zien, wil dat niet zeggen dat ze goed zijn, het beste vervang je ze door nieuwe met koperen smeltstripjes, en maak je de contactlipjes schoon waar ze tussen zitten.
De electrische ramen hebben een schakeling met een comfort diode, deze zit van onder in de zekeringkast gestoken, dus aan de kant van de bedrading, als deze stuk is heb je ook geen spanning op de raammotoren, al doen ze het dan vaak nog wel met de deur open, sleutel uit het contact.
In de deurpost zitten twee schakelaars, 1 voor de binnenverlichting, 1 voor de electrische ramen, die kun je bedienen als de deur open is en de sleutel nog niet in het contact staat, als je deze schakelaar indrukt en loslaat, hoor je een relais klikken onder de motorkap, probeer eerst dat eens. De comfort diode zorgt ervoor dat je de ramen kan bedienen met enkel de deur open, en met de deur gesloten met het contact aan.
Je schrijft dat de rechter is afgedopt, je bedoelt dat er een dop zit op de plaats van de slinger? Dan zouden de electrische ramen mogelijk niet origineel zijn, en er een aftermarket electromotor zijn geplaatst? Of de deurbekleding is niet origineel en daarom afgedopt? Of de raammotoren zijn wel origineel, maar niet af fabriek geplaatst?
Aan de optiecodes onder de motorkap, op het plaatje op de voorbalk wat is meegespoten kan je zien wat er af fabriek is gemonteerd.
Maak eens wat foto’s, dan kunnen we meekijken. ;)
Met vriendelijke groet, Richard
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 954
Geregistreerd: 02 apr 2013, 00:19
Woonplaats: Schagerbrug
Roepnaam: Richard
Type wagen: 190E 2.6
Bouwjaar: 1991
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W126 SEC


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten