Pagina 1 van 1

Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 29 maart 2019, 17:26
door Boudewijn
toen ik mijn nieuwe acccubak wilde monteren, brak het draadeind, waarmee de accuklem vastzit af.
Nu kan ik dus niets meer vastzetten,

Nu vraag ik mij af: kan ik dit eenvoudig vervangen voor een stuk nieuw draadeind? Ik kan aan de onderzijde van mijn wielkast geen schroef/boutkop vinden om dit te doen.


alvast bedankt boudewijn

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 17 jul 2019, 13:38
door Bobracing
draadeind erop lassen, afwerken en klaar?

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 20 jul 2019, 09:27
door Thomas2012
Wat Marcel zegt.

Was bij mij ook het geval. Heb er toen uit nood een spanbandje (via onderkant accubak/plaat) omheen gedaan (goed genoeg voor de APK), maar er later een nieuw stukje draadeind op laten zetten.

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 20 jul 2019, 10:36
door RD500SEC
Een nieuwe accuplaat is bij de dealer te bestellen voor niet te veel geld.
Dat lijkt me een nog mooiere oplossing, als je het moet laten lassen en afwerken ben je i.m.o net zo veel kwijt.

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 20 jul 2019, 15:17
door Thomas2012
Richard, het draadeind zit aan de carrosserie, niet aan de accuplaat.....

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 20 jul 2019, 23:59
door RD500SEC
Je hebt gelijk Thomas, dan werkt het niet om de plaat te wisselen.

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 21 jul 2019, 10:17
door Stip
ik heb een m8 boutje erop gelast deze heeft een mooie dikte om goed te lassen. dan een revetje erop gelegd en met de beugel vastzetten dmv losse moer heb dit bij alle gedaan ligt de bak mooi iets hoger en zeer stevig gemonteerd. Meteen alles met stofzuiger schoon gemaakt en onder de bak met wax gespoten

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 25 jul 2019, 10:11
door Bobracing
is goed te doen gelukkig. maar werk je het mooi af dan zie je het vrijwel niet.

gr Marcel

Re: Draadeind Accubak afgebroken

BerichtGeplaatst: 12 aug 2019, 22:43
door Thomas2012
Thomas2012 schreef:... Was bij mij ook het geval. Heb er toen uit nood een spanbandje (via onderkant accubak/plaat) omheen gedaan (goed genoeg voor de APK), maar er later een nieuw stukje draadeind op laten zetten.


Ik moet even een correctie doen op wat ik eerder zei. De afgelopen 2 dagen was ik bezig met mijn accu, en zag dat de dealer er niet een stuk draadeind opgelast heeft, maar een andere zeer kunstige en effectieve oplossing heeft gemaakt.
IMG_0070.jpg
IMG_0070.jpg (850.51 KiB) 319 keer bekeken

IMG_0072.jpg
IMG_0072.jpg (2.33 MiB) 319 keer bekeken

IMG_0073.jpg
IMG_0073.jpg (2.41 MiB) 319 keer bekeken

IMG_0076.jpg
IMG_0076.jpg (394.97 KiB) 319 keer bekeken