W201Club.nl

Alles over de Mercedes W201

Het is nu 04 feb 2023, 02:45

Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Alles omtrent de carrosserie en de buitenkant, zoals bijv. spuiten, roest, plaatwerk, lassen maar ook spiegels, rubbers en chroom, ruitenwissers etc.

Moderator: Bram Jansen

Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Berichtdoor Stern » 08 aug 2021, 17:33

Beste Forumleden,

Ik ben ik het bezit van een W201 190 benzine met een handmatig bediend schuifdak.

B95645A8-C308-4C4C-B6D2-187840F459CD.jpeg
B95645A8-C308-4C4C-B6D2-187840F459CD.jpeg (4.11 MiB) 6796 keer bekeken

EA4F03DE-8127-4044-A308-6401BBFF10D2.jpeg
EA4F03DE-8127-4044-A308-6401BBFF10D2.jpeg (2.46 MiB) 6796 keer bekeken

Nu overweeg ik ook een wind- zonneschermscherm aan te schaffen, zodat deze ook met minder goede weersomstandigheden open kan zonder veel windgeruis of regen binnen te krijgen.

Nu ben ik benieuwd naar de ervaring van diegene die zo'n scherm op hun auto hebben en welke ze hebben.

Verneem gaarne.


Gr.

Stern
Even voor de duidelijkheid: ik heb helemaal niets met Stern te maken, ben geen medewerker o.i.d. bij deze organisatie.
Stern
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 25 aug 2011, 12:55
Roepnaam: Pieter
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W121 190 1958
W169 170 2005
W201 190E 2.6 1987
W213 200D 2017


Re: Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Berichtdoor jbrespecials01 » 09 aug 2021, 13:32

Hoi Stern,

Bij een schuifdak is een wind-zonnescherm een nuttige accessoire.
Het houdt de zon tegen en de wind word over het dak geleid.

Bij een schuifkanteldak wordt de wind al afgevoerd bij geopende kantelstand. Hiebij is de kap overbodig.
Open geschoven toont de kap wel zijn nut.

gr. Jan
jbrespecials01
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 110
Geregistreerd: 24 maart 2015, 22:31
Roepnaam: jan190
Type wagen: 190E 2.0
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 190D 2,5turbo/190E 2,5-16


Re: Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Berichtdoor Stern » 09 aug 2021, 15:51

Beste Jan,

Thx voor je reactie!


Gr.

Stern
Even voor de duidelijkheid: ik heb helemaal niets met Stern te maken, ben geen medewerker o.i.d. bij deze organisatie.
Stern
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 25 aug 2011, 12:55
Roepnaam: Pieter
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W121 190 1958
W169 170 2005
W201 190E 2.6 1987
W213 200D 2017


Re: Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Berichtdoor JBreSpecials » 16 aug 2021, 16:58

De zon/windkap had je in diverse kleuren.

gr. Jan
Bijlagen
P1010550.JPG
P1010550.JPG (5.26 MiB) 6676 keer bekeken
P1010549.JPG
P1010549.JPG (5.55 MiB) 6676 keer bekeken
JBreSpecials
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 28 apr 2012, 10:29
Woonplaats: Noord-Brabant
Roepnaam: Jan
Type wagen: 190D 2.5 Turbo
Bouwjaar: 1992
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: 190E 2.5-16


Re: Benieuw naar ervaring wind- zonnescherm schuifdak.

Berichtdoor Stern » 19 aug 2021, 21:16

Besloten om een wind- zonnescherm schuifdak aan te schaffen.

Na enig zoektocht gevonden bij Eric Breed in Schagen, vanaf hier ca. 10 kilometer, lekker dichtbij dus.

Aangeschaft en gemonteerd.

Dat laatste was wel even een dingetje, welke klip te gebruiken en hoe te monteren. Na enig telefonisch consult werd het allemaal duidelijk.

Aan de slag met onderstaand resultaat.

C17CB159-63F5-45ED-AC2E-5864D14471A0.jpeg
C17CB159-63F5-45ED-AC2E-5864D14471A0.jpeg (1.8 MiB) 6621 keer bekeken
B87A2D37-59DF-4B9B-807F-3D4A4AD8B82F.jpeg
B87A2D37-59DF-4B9B-807F-3D4A4AD8B82F.jpeg (1.56 MiB) 6621 keer bekeken
A22D8A16-CDFD-4275-B001-24B6AB95FBBD.jpeg
A22D8A16-CDFD-4275-B001-24B6AB95FBBD.jpeg (3.54 MiB) 6621 keer bekeken
CF9CAC88-4440-4467-B911-292D19747283.jpeg
CF9CAC88-4440-4467-B911-292D19747283.jpeg (4.29 MiB) 6621 keer bekeken
CC8A001D-C97B-4749-804B-94BAD46E998F.jpeg
CC8A001D-C97B-4749-804B-94BAD46E998F.jpeg (2.74 MiB) 6621 keer bekeken
127D2C3C-57BF-4AA3-BBB4-B16AA14320A1.jpeg
127D2C3C-57BF-4AA3-BBB4-B16AA14320A1.jpeg (2.68 MiB) 6621 keer bekeken


Een klein stukje proef gereden, auto is geschorst, resultaat was duidelijk merkbaar.

Vanaf oktober wordt het mobiel weer ingezet, ga het dan helemaal ervaren.


Groet,

Stern
Even voor de duidelijkheid: ik heb helemaal niets met Stern te maken, ben geen medewerker o.i.d. bij deze organisatie.
Stern
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 25 aug 2011, 12:55
Roepnaam: Pieter
Type wagen: 190
Bouwjaar: 1989
Automaat: Ja
LPG: Nee
Andere wagens / opmerkingen: W121 190 1958
W169 170 2005
W201 190E 2.6 1987
W213 200D 2017


Keer terug naar Carrosserie & Exterieur W201

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast